(Forrás: internet) |
Csalánkrém
Hozzávalók:
100 ml olíva olaj
20 g méhviasz
annyi friss, zsenge csalán amennyit az olajba bele tudunk tenni
Az aprított csalánt az olajba tesszük, és gőz fölött forrásig hevítjük, majd 1-2 órán át a legkisebb fokozaton melegítjük. Átszűrjük, a növényt jól kinyomkodjuk.
Hozzáadjuk a méhviaszt, és gőz felett kevergetve felolvasztjuk. Tégelybe töltjük, kihűlésig kevergetjük.
(Forrás: A nagymama házipraktikái)
Egy praktika: a csalánt beletettem az olajba, és adtam neki a botmixerrel. :-)
VálaszTörlésMég valami: ez a botmixerezés arra is jó, hogy lássuk, mikor jó már az olaj. Amikor megturmixoljuk, akkor egy csúnya, zavaros valami lesz belőle. Amikor újra szép áttetsző, a növény meg teljesen "összement" benne, akkor kész.
VálaszTörlés