AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 7., hétfő

Szappan alapanyag - A holt-tengeri iszap


A Holt-tengerből származó só és iszap egyaránt népszerű gyógytermékek forrása. Számos tudományos kutatás igazolta ezek gyógyhatását. Az iszap a hegyekből a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezik, melynek során, évezredeken át magába szívta a tengervíz tápláló ásványi anyagainak nagy részét.

17 iszaptartalmú termékcsoport több tucat kereskedelmi forgalomban kapható termékét vizsgálták plazma tömegspektrométerrel. A mérési eredmények szerint teljesen biztonságosak.

A Holt-tengeri iszap terápiás előnyét tekintve egyetlen hátrányt tapasztaltak: a legtöbb kereskedelmi csomagolásban - borotvakrémek, kéz- és testápolók, samponok, bőrápolók - nagyon alacsony a termékek iszaptartalma. A csomagolt iszap és arcmaszk sokkal közelebb áll a "teljességhez".

A Holt-tengeri iszap kiválóan alkalmas allergiás bőrelváltozások kezelésére.
Az iszapkúra áldásos hatásait dicsőítik az akne és psoriasis, azaz pikkelysömör kezelésében.

A psoriasis öröklődik, és stressz hatására fokozott mértékben jelenik meg. A bőr vörös, pikkelyes hámlásával jár. A Holt-tengeri só és iszap a pikkelyek leválasztásával és a sebgyógyulás gyorsításával fejti ki gyógyhatását. Ehhez hozzájárul a helyszíni kúra során a napfény, a nyugalom, a szép táj és a többi gyógyuló beteg látványa.
Holt-tengeri iszapkezelésAz iszapkúra javítja a keringést, csökkenti az izomfeszültséget. Számos egyéb bőrbetegség (atopiás dermatitis), reumás betegségek, asthma, légzőszervi betegségek, uveitis, azaz a szem üvegtestének gyulladása, magas vérnyomás, ishaemiás szívbetegség, bélgyulladások, stb.) gyógyítására kíváló.
Az ozmózishatás (koncentráció különbsége) miatt a mélyebb rétegekben levő vizet a Holt-tengeri iszap a bőr felszinére húzza, az izületekben felgyülemlett folyadék fokozatosan eltávozik, megszűnik a fájdalom és a merevség. A magas bórtartalom következtében az izmok és idegek teljesen ellazulnak.

Az iszappakolás csonttörés utáni regenerálódás, izomhúzódások, zúzódások, valamint méregtelenitő kúrák esetén is alkalmazható. 
(Forrás: http://www.jomtom.hu/holt_tengeri_iszap.html) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése