AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 25., péntek

Alapanyag - Szezámmagolaj



A mangán, nikkel és vas mellett a szezámmag olaja természetes antioxidánsokat, magas lecitintartalma jótékony hatást fejt ki a gondolkodóképességre.
A szezámmag és szezámolaj fogyasztása 6000 éves múltra vezethető vissza. A szezám termesztése Szíriában kezdődött i.e. 6000 évvel. Egyiptomban talált dokumentumok bizonyítják, hogy az ókori egyiptomiak ismerték a szezám termesztésének módját, és fontos energiaforrásnak tartották az emberi táplálkozásban.
Serkenti az epeképződést és az epehólyag kiürülését, jó hatással van az érelmeszesedési folyamatok lassítására,
A  szezámolaj a vér és a máj koleszterinszintjét csökkenti.
Fontos szerepet játszik az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a szívinfarktus megelőzésében. Fogyasztása ajánlott azoknál, akik szívinfarktuson, vagy szélütésen estek át.
A szezámolaj nagy múlttal rendelkezik a szépségápolás területén is, valamint kitűnő masszázsolaj is egyben.
Különösen a nap elleni védelem területén(fényvédőfaktort tartalmaz). Emellett a pattanásos bőr ápolására is használják. A szezámolaj könnyen felszívódik, ezért keverik cellulitisz és testsúlycsökkentő keverékekbe. Lecitint tartalmaz ami segít megőrizni a bőr rugalmasságát. Hidratáló hatású. Anti allergén, nagyon jó hatással van a száraz bőrre, pikkelysömörre és az ekcémára.

Szezámolaj felhasználási javaslata

  • Kellemesen lágy ízű és illatú olaj, ami főzéshez, pároláshoz és sütéshez is egyaránt felhasználható, fűszerként is alkalmazható lágyan pikáns íze miatt.
  • A szezámolaj elsősorban az ázsiai és keleti konyha alapanyaga, a vokban készített ételek kedves ízesítője. Ugyanakkor kiválóan alkalmas saláták, zöldségek és még édességek ízesítésére is. A dió- vagy mogyorótorta íze sokkal intenzívebb lesz, ha két evőkanál szezámmagolajat adunk hozzá.
  • Tökéletesen harmonizál vele a gorgonzola sajtból és túróból készült szendvicskrém, amit sóval és kevés borssal ízesíthetünk

1 megjegyzés:

  1. Nálunk megtalálja az igazi hamisítatlan szezámmagolajat, és egyéb egészségmegőrző olajat!: http://balogholaj.ewk.hu/

    VálaszTörlés