AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 11., péntek

Alapanyagok - Bázis olajok illóolajokhoz



A bázisolajoknak nagy a jelentősége, aromaterápia esetén főként masszázs során alkalmazzuk őket. (Ezeket az olajokat szappankészítéshez is használjuk, de ott többségüket nem bázisként. )

Nagyon fontos, hogy az illóolajok csak kizárólag hígított formában kerüljenek kapcsolatba a bőrrel. Az olajkoncentrátum minden esetben kellemetlen reakciót váltana ki, ezért mindig egy hordozó- vagy bázisolajjal kell elegyíteni. A legjobb hidegen préselt olajat alkalmazni, így a bázisolaj hatása is érvényesül.

Kissé leegyszerűsített leírások a bázisolajokról, de az aromaterápiás masszázshoz éppen elegendő, ebben az esetben az illóolajok gyógyító hatását szeretnénk kihasználni. 
A legfontosabb olajokról írok majd részletes leírást.

Szőlőmag: A szőlőmag-olaj halvány zöldessárga színű, könnyen beszerezhető és közepes sűrűségű. 
Mandula: A mandulamag-olaj tiszta halványsárga színű, valamivel drágább, mint a szőlőmag-olaj, de nagyon jó hatással van a bőrre, és nagyon jó az illata.
Sárgabarackmag: Különösen jó az arcra és a nyakra, mivel nagyon könnyű és gyorsan beszívódik, hátránya, hogy a legdrágább hordozóolaj.
Napraforgó: Ez is egy népszerű olaj, könnyű beszerezni, olcsó; E-vitamint tartalmaz, ami nagyon jó a bőrnek. Önmagában is jó az olaj bőrszárazságra és babaápolásra.
Szója: A szójababolaj különösen a zsíros bőrűek számára ajánlott, nagyon gyorsan beszívódik.
Avókádó: Kicsit drága, és igen sűrű olaj. Mivel A- és B- vitamint tartalmaz, kiváló bőrpuhító. Inkább a száraz bőrűek körében kedvelt.
Búzacsíra: A búza csírájából préselt olaj E- vitamint tartalmaz, és kiváló a száraz bőrűek számára. Sűrűsége és illata feljavítható, ha egy hígabb olajjal használjuk.
Szezám: A szezám-magolaj az egyik legsűrűbb olaj, és enyhe diószerű illata miatt hígabb olajokkal keverve használatos.

Egy evőkanálnyi bázisolaj általában az egész testmasszázshoz elegendő. A bázisolajat egy tálba vagy csészébe öntsük, és ehhez csepegtessük az aromaterápiás oldatot. Háromnál több illóolajat ritkán szokás összekeverni, és ezekből az olajokból is 6-8 cseppet adunk összesen a bázisolajhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése