AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 31., csütörtök

Orbáncfű, a leghatékonyabb fájdalomcsillapító

A Szent János virágának is nevezett növényt gyógynövényeink legértékesebbjei között tartják számon. A néphiedelem szerint csodafű, a gyógyászat szerint pedig egyik leghatékonyabb fájdalomcsillapítónk.


Gyógyhatásai
Az orbáncfű az egyik legjobb sebolaj, égésre horzsolásra egyaránt gyógyírt nyújt. Fájdalomcsillapító és gyulladás gátló hatásának köszönhetően a gyógyászat igen széles területén alkalmazhatjuk, legyen szó ízületi problémáról, menstruációs görcsről vagy akár fejfájásról. Gyógyító hatásának köszönhetően pedig a felszíni sérülések mielőbbi gyógyulását segíti elő. A növényből készített tea alkalmas idegsérülések, zúzódások és hasmenés kezelésére is.

Ép lélek
Orbáncfűvel nem csak testünk, de lelkünk épségét, egészségét is megóvhatjuk. Eredményesen kezeli a neurózist és az álmatlanságot, de beszédzavar, hisztériás rohamok és holdkórosság kezelésére is alkalmazhatjuk.

Az orbáncfű olaja
A növény olaját szinte minden területen eredményesen alkalmazhatjuk, tanácsos, hogy minden háztartásban legyen belőle. Gyógyerejét akár két évig is megőrzi, így bármikor kéznél lehet, ha éppen szükségünk van rá. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy nem csak kiváló fájdalomcsillapítóként tartják számon, hiszen az orbáncfű olaját bőrünk széppé varázsolása érdekében is használhatjuk.

Orbáncfűolaj készítése
Az orbáncfűolaj egyik legnagyobb előnye, hogy mi is könnyedén elkészíthetjük. Nincs szükség másra, mint egy üvegcsére, olívaolajra és frissen szedett orbáncfűre. Az üveget lazán töltsük meg orbáncfűvirággal, öntsük fel olívaolajjal annyira, hogy teljesen elfedje a növényt, majd néhány hétig napos vagy meleg helyen tároljuk, amíg az olaj színe piros nem lesz. Ezután szűrjük le az olajat és sötét üvegben tároljuk.
Forrás: http://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/orbancfu-a-leghatekonyabb-fajdalomcsillapito-1-recept

1 megjegyzés: