AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 7., hétfő

Borotva szappan


A háznál lévő férfinépség erős borostával és érzékeny bőrrel rendelkezik, valamint enyhén piperkőc (ez jó, mert minden kencét örömmel kipróbál), és enyhén hipochonder (ami szintén jó, mert minden kencét örömmel kipróbál). Amikor megtudta, hogy micsoda összetevők vannak egy átlagos borotvahabban (az összetevők ellenőrizhetők itt), azonnal borotva szappant kért. 
Ez a szappan kamilla macerátum alapú, jól habzó szappan, amihez a szokásosnál finomabb olajkeveréket használtam: az alapolajokhoz ricinus olajat adtam, hogy még dúsabb legyen a habzás, és mogyorót az extra bőrtáplálás kedvéért. Olajtöbbletként kakaóvajat, fertőtlenítésként teafa olajat, és még pluszban egy kis narancs és rozmaring olajat tettem bele. 
Krémesen habzó, finoman ápoló, kellemesen férfias illatú borotva szappan lett belőle, a férfinépség nagy megelégedéssel használja. Állítása szerint könnyebb vele a borotválkozás, jobban siklik a borotva, kevésbé tömődik el, kevésbé sérti fel a bőrét, mert nem szedi le annyira a legfelső hámréteget, és puhább a bőre.
A szappan formája nem végleges, a következő adagon egy kis szépészeti beavatkozás fog történni, az alapforma megtartásával.

kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb ország gyógyszerkönyvében megtalálható. Gyógyhatása sokrétű, külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Bőr és nyálkahártya gyulladásokban nyugtató- és viszketéscsillapító hatású. 

Antibakteriális (gomba- és csíraölő) és gyulladáscsökkentő hatása miatt jól gyógyítja a sebeket, fekélyeket, égési sérüléseket, és a különböző bőrbetegségeket.

A kamilla macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, ricinus olaj, mogyoró olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt. 

fehér agyag sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláló hatású. 


A kakaóvaj  védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása), a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, más hatóanyagok mélyebbre szívódnak be a segítségével.

A teafaolaj az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitünően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.

A rozmaring olaj  keringésjavító, nyugtató, fájdalomcsökkentő, gyulladáscsökkentő anti-oxidáns,szabadgyökmegkötő, összehúzó, fertőzés gátló, bőr és a bőr alatti szövetek vérkeringését fokozó, bőrhőmérsékletet emelő), antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomlazító hatású.

A narancs olaj nyugtató, antibakteriális, és bőrápoló hatású, rozaceás, érzékeny és kevert bőrre is ajánlott.

Kb. 90-95 g, 750 Ft

5 megjegyzés:

  1. felkeltette az érdeklődésem nagy illóolaj használó vagyok, így szimpatikus hogy azt használsz, főleg ha elfogadható minőségűt :), de hogyan lehet rendelni?:)

    esetleg lehetne egy kisebb adagot(10-15 gr) próbaként kérni, az kisebb postaköltséggel is járna,

    VálaszTörlés
  2. módosítanám a kérdést, továbbra is egy próbamennyiséget szeretnék, de már megtaláltam a vásárlási feltételeket, lehetne nem ajánlottan jüldeni? egy pici mennyiség jól becsomgolva elküldhető sima levélként, sima boríékban is sztem.

    Ez megoldható?

    tudom nem sok pénz az a 750 ft érte, de minden borotvaszappant kipróbálok ami az utamba kerül, ezért szeretnék kisebb mennyiséget, különben már több 10 kiló szappanom lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ismeretlen!

      Természetesen lehet sima levélként is postázni, ebben az esetben viszont nincs nyomon követés, és nincs kártalanítás sem, ha esetleg elveszik.

      A borotvaszappanokat egy méretben készítem, nincs belőle pici méret. Természetesen megértem a "felhalmozódási problémát", de sajnos csak ebben a méretben van borotvaszappan.
      Nagyon szépen köszönöm az érdeklődést!
      Üdvözlettel, Benke Erika

      Törlés

  3. szia :)

    Remélem tegeződhetünk :)

    engem érdekelne a pontos recept ide írj: hamyka84@gmail.com

    és kérdeznék tőled ezt-azt ha lehet


    írj és üdv: Hamyka

    VálaszTörlés
  4. Kedves Erika!

    Mindenképpen izgalmasnak tűnnek a borotvaszappanok, s rendelni is fogok belőlük. A kérdésem - amely biztosan nagyon amatőr - az, hogy mennyi ideig állnak el, igényelnek-e valamilyen különleges tárolást (pl. hűtést), vagy a csomagolásuk olyan légzáró, hogy nem változik az összetételük?
    Még egy kérdés, amihez semmi közöm: nem gondolt-e arra, hogy a posta helyett valamilyen futárszolgálattal küldje a terméket? (Vagy túl rapszodikus a rendelés, nem érdemes a kapcsolatot tartani velük?)

    Köszönettel és kézcsókkal:

    dr. Pikó Béla

    PS: Lekötelezne, ha az email-címemre küldeni a választ: dr.piko.bela@gmail.com

    VálaszTörlés